εταιριες φωτοβολταικών,φωτοβολταικά, εταιρείες στην ελλάδα, χονδρική πωληση, αντιπροσωπείες, σέρβις,ανανεώσιμες πηγές ενέργειας  
     

Επικοινωνήστε μαζί μας

και ανακαλύψτε τις μοναδικές μας προσφορές!!!

Photovoltaics companies Greece, Ελληνικές εταιρίες φωτοβολταϊκών, ανεμογεννητριών και Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ηλιακά πάνελς, ηλιακοί καθρέπτες, συλλέκτες, συσσωρευτές, πλάκες, για τον ήλιο, φωτοβολταικά, ανεμογεννήτρια, inverter, φωτοβολταικό, photovoltaic in Greece, company, εταιρείες,  
φωτοβολταϊκά συστήματα Πάνελς Μετατροπείς - Inverter Ρυθμιστές Φόρτισης Φορτιστές Μπαταριών Μπαταρίες Ανεμογεννήτριες
Αυτόνομα Συστήματα Υβριδικά Συστήματα Διασυνδεδεμένα Συστήματα Φωτοβολταικά σε στεγες Ηλιακές Αντλίες Παρελκόμενα
φωτοβολταικά, δεη, ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ, ανεμογεννήτριες
Shadow
Βασικές Κατηγορίες

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΠΑΡΚΑ

Προσφορές Ευκαιρίες

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ

Εταιρίες Φωτοβολταικών
 

Καλώς Ορίσατε στα Ηλιακά- φωτοβολταικά συστήματα της Solar Systems

Φωτοβολταικά και ανεμογεννήτριες τιμές προσφορές, αγορά

φωτοβολταϊκά συστήματα: οι νέες μειώσεις στις

 

 εγγυημένες τιμές του 2012 - 2013

 

Περιβάλλον Ενέργεια Οικολογία-φωτοβολταικα τιμες 2012-2013:

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής και την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΚΑ-φωτοβολταικα τιμη απέστειλε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος φωτοβολταϊκών συστημάτων (ΠΑΣΥΦ-φωτοβολταικα)  αντιδρώντας στα μέτρα του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Ο (ΠΑΣΥΦ-φωτοβολταικα)  υποστηρίζει ότι τα μέτρα του ΥΠΕΚΑ-φωτοβολταικα τιμη θα οδηγήσουν τον κλάδο σε αφανισμό, χωρίς να αντιμετωπίσουν το έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ-φωτοβολταικα τιμες.

Αναλυτικότερα, στην επιστολή του ο (ΠΑΣΥΦ-φωτοβολταικα)  αναφέρει τα εξής:

Παρά τη δέσμευσή του, ότι θα συζητήσει με τους φορείς της αγοράς τις τελικές προτάσεις του, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Παπαγεωργίου προχώρησε, χωρίς κανένα ουσιαστικό διάλογο, στην ανακοίνωση της πρώτης δέσμης μέτρων για τον τομέα των φωτοβολταϊκών συστημάτων, τα οποία θα οδηγήσουν στον αφανισμό έναν από τους ελάχιστους κλάδους της ελληνικής οικονομίας που παρουσίαζε ανάπτυξη, χωρίς ταυτόχρονα να αντιμετωπίζουν στη βάση του το έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ-φωτοβολταικα τιμες.

Ακόμα χειρότερα, παραμένει ως «απειλή» η παρέμβαση στα οικονομικά των υφιστάμενων επενδύσεων φωτοβολταϊκών συστημάτων, καθώς το ΥΠΕΚΑ-φωτοβολταικα τιμη προαναγγέλλει δεύτερη δέσμη μέτρων που απαιτούν νομοθετική ρύθμιση, για την οποία αποφεύγει να δεσμευθεί ότι δεν θα περιλαμβάνει μέτρα (τα οποία «διέρρεαν» τις προηγούμενες ημέρες από τους διαδρόμους του υπουργείου) περί επιβολής ληστρικής εισφοράς επί του τζίρου των εν λειτουργία φωτοβολταϊκών συστημάτων σταθμών κ.λπ.

Πρόκειται για τη δημιουργία του πλέον ακατάλληλου κλίματος για οποιαδήποτε επένδυση είτε αφορά ξένους είτε αφορά εγχώριους επενδυτές. Άλλωστε, ο κ. υφιπουργός, με τη λογική «έχετε κέρδη και συνεπώς πρέπει να υποστείτε αφαίμαξη» εμφανίζεται να αγνοεί τη στοιχειώδη προϋπόθεση οποιασδήποτε επιχειρηματικής προσπάθειας: Για να υπάρχει επένδυση πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα επίτευξης κέρδους.

Δυστυχώς, με τις νέες τεράστιες μειώσεις στις εγγυημένες τιμές των φωτοβολταϊκών συστημάτων, όχι μόνον η δυνατότητα κέρδους μηδενίζεται αλλά και η επενδυτική δραστηριότητα στον κλάδο γίνεται μη βιώσιμη. Οι επιβληθείσες μειώσεις που φτάνουν ακόμα και στο 46,8% σε σχέση με τις τιμές που είχαν αποφασιστεί μόλις 6 μήνες πριν, υπερβαίνουν κατά πολύ τη μείωση στο κόστος εξοπλισμού, ενώ δεν λαμβάνουν υπόψη τα χρηματοπιστωτικά δεδομένα της χώρας. Εν ολίγοις, με τις νέες αυτές τιμές και με τα επιτόκια δανεισμού στο ύψος που τα ορίζουν σήμερα οι τράπεζες, δεν μπορεί και δεν συμφέρει να υλοποιηθεί κανένα φωτοβολταϊκό έργο.

Επιπλέον, με την αναστολή υποβολής νέων αιτημάτων εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων και με το «πάγωμα» αξιολόγησης των παλαιών, το ΥΠΕΚΑ-φωτοβολταικα τιμη το μόνο που θα καταφέρει είναι να ευνοήσει το παράνομο και νόμιμο εμπόριο υφιστάμενων αδειών, με τεράστια κεφάλαια να αλλάζουν χέρια χωρίς να δηλώνονται και χωρίς να φορολογούνται. Από το μέτρο αυτό ο «Ειδικός Λογαριασμός ΑΠΕ» δεν θα έχει κανένα όφελος, τη στιγμή που το κόστος της επένδυσης θα αυξάνει και το δημόσιο θα ζημιώνεται.

Με λύπη οι χιλιάδες πολίτες που εμπιστεύθηκαν την ελληνική οικονομία και επένδυσαν τις αποταμιεύσεις τους στον τομέα των φωτοβολταϊκών συστημάτων, βλέπουν να στοχοποιείται και να τίθεται υπό διωγμό ο συγκεκριμένος τομέας. Χαρακτηριστικό της στοχοποίησης είναι ο (έστω και λάθος) υπολογισμός και δημοσίευση του κέρδους (IRR) μόνο των Φ/Β και όχι των υπολοίπων τεχνολογιών ΑΠΕ και Φυσικού Αερίου. Προκαλούμε το ΥΠΕΚΑ-φωτοβολταικα τιμη στα πλαίσια του αντικειμενικού χειρισμού να ανακοινώσει το κέρδος (IRR) όλων των τεχνολογιών ενέργειας που συμμετέχουν στο ενεργειακό μίγμα της χώρας. Τα στοιχεία θα είναι εντυπωσιακά…

Τα Φ/Β φορολογούνται μέχρι και το τελευταίο ευρώ που εισπράττουν χωρίς να αποκρύπτουν απολύτως τίποτα από τα εισοδήματά τους. Είναι πράσινες επενδύσεις, δεν ρυπαίνουν, είναι ΕΓΧΩΡΙΑ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ και παρ’ ότι δεν εισπράττουν κινδυνεύουν να κληθούν να πληρώσουν επιπλέον ειδική εισφορά και μάλιστα υπέρ του χρεώστη τους καταστρατηγώντας 20ετείς (εκχωρημένες και μη) συμβάσεις που με νόμο έχουν υπογραφεί, δημιουργώντας παράλληλα μεγάλα προβλήματα ρευστότητας στις τράπεζες και σε όλο το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας χωρίς να διορθώσουν τελικά το έλλειμμα του ΛΑΓΗΕ-φωτοβολταικα τιμες.

Αποτέλεσμα αυτής της τακτικής θα είναι να μπει σε ύφεση και ο κλάδος των φωτοβολταϊκών συστημάτων, με χιλιάδες θέσεις άμεσης και έμμεσης εργασίας να χάνονται, αλλά και το δημόσιο να χάνει τα φορολογικά και άλλα έσοδα που του εξασφάλιζε η ομαλή ανάπτυξη του κλάδου. Όταν η πολιτεία αντιμετωπίζει με αυτόν τον τρόπο έναν υγιή και ελπιδοφόρο κλάδο της πράσινης οικονομίας, στην πραγματικότητα υπονομεύει τα αναπτυξιακά εργαλεία που θα μπορούσαν να στηρίξουν την έξοδο της ελληνικής οικονομίας από την κρίση και τη βαθιά ύφεση.

Αλλά ούτε και τον αντικειμενικό στόχο τον οποίο υποτίθεται ότι επιδιώκουν, δηλαδή την άρση των προβλημάτων ρευστότητας της ηλεκτρικής αγοράς, θα καταφέρουν να εξυπηρετήσουν τα μέτρα του ΥΠΕΚΑ-φωτοβολταικα τιμη. Και τούτο διότι δεν «αγγίζουν» καθόλου το πλήθος στρεβλώσεων που συνεχίζουν να την χαρακτηρίζουν, με κυριότερες την άμεση επιδότηση προς τα ορυκτά καύσιμα που αγγίζουν το 1,5 δις ευρώ το χρόνο, αλλά και την έμμεση στήριξη από το ίδιο το ΕΤΜΕΑΡ (πρώην τέλος ΑΠΕ) καθώς το 60% των χρημάτων που πληρώνουν οι καταναλωτές γι αυτό, κατευθύνεται τελικά προς τα ορυκτά ρυπογόνα και εισαγόμενα καύσιμα (ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ) αντί για τις ΑΠΕ.

Η πολιτική ηγεσία του τόπου πρέπει να γνωρίζει ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται τις ημέρες αυτές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για χιλιάδες μικρούς και μεγάλους επενδυτές, για τις χιλιάδες εργαζομένων στον κλάδο των φωτοβολταϊκών συστημάτων, για το σύνολο των εμπλεκόμενων επιχειρηματιών. Είναι όμως επίσης καθοριστικές για τη σοβαρότητα, τη συνέπεια και τη φερεγγυότητα της ίδιας της πολιτείας όταν καλεί ξένους και έλληνες επενδυτές να εμπιστευθούν την ελληνική οικονομία.

Το ερώτημα είναι: Οι ενέργειες αυτές γίνονται σε άγνοια του πρωθυπουργού, του υπουργού ανάπτυξης και του υπουργού οικονομικών ή είναι κι αυτοί συνένοχοι στην «ληστεία»; Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.

Το πρώτο πακέτο των νέων μέτρων για τα φωτοβολταϊκά συστήματα που αφορά καινούργιες συμβάσεις έργων, ανακοινώθηκε από το ΥΠΕΚΑ την Παρασκευή 11/08/2012. Σε σύνοψη το περιεχόμενό του:

1. Μείωση της εγγυημένης τιμής της κιλοβατώρας (feed-in tariff) για νέα φωτοβολταϊκά συστήματα έργα
Οι μειώσεις στις εγγυημένες τιμές αγοράς της ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα φθάνουν μέχρι 46% (οι μεγαλύτερες μειώσεις έγιναν στα φωτοβολταϊκά συστήματα σε στέγες) και, οι τιμές θα μειώνονται κάθε εξάμηνο για τα επόμενα χρόνια. Για την τρέχουσα περίοδο από τον Αύγουστο του 2012, οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

  • Για μονάδες ισχύος πάνω από 100 κιλοβάτ στο διασυνδεδεμένο σύστημα: 180 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 271,64).
  • Για μονάδες κάτω από 100 κιλοβάτ στο διασυνδεδεμένο σύστημα(ηπειρωτική Ελλάδα) και για μονάδες ανεξαρτήτως ισχύος στο μη διασυνδεδεμένο σύστημα(νησιά), 225 ευρώ ανά μεγαβατώρα (από 305,6).
  • Για τα φωτοβολταϊκά συστήματα στις στέγες η τιμή πέφτει στα 250 ευρώ ανά μεγαβατώρα, από 470,25.

Το υπουργείο επισήμανε στην ανακοίνωση ότι οι εγγυημμένες τιμές κιλοβατώρας (feed in tariff) ήταν από τις υψηλότερες στην Ευρώπη, και ότι καθορίστηκαν σε μιά χρονική περίοδο που το κόστος εγκατάστασης των φωτοβολταϊκών ήταν αρκετά υψηλό, ενώ σήμερα έχει μειωθεί δραστικά (περίπου 50%). Οι μειώσεις της τιμής αφορούν τα νέα έργα, δεν έχουν δηλαδή αναδρομική ισχύ και δεν αφορούν έργα που λειτουργούν.

 

www.solar-panels.gr
www.solar-energy.com.gr
www.wind-generators.gr
www.fotovoltaiko.com.gr
www.solar-system.com.gr
www.wind-generator.gr
www.solar-panel.gr
www.inverters.com.gr
www.wind-turbine.gr
www.solars.com.gr
www.battery.com.gr
www.inverter.com.gr
www.wind-turbines.gr

   

Πληροφορίες για τα ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ-(Greek Photovoltaic directory)- φωτοβολταικά, ηλιακά συστήματα Φωτοβολταικά και ανεμογεννήτριες τιμές προσφορές, αγορά

Φωτοβολταικά πλαίσια Μετατροπείς - Inverter, Μπαταρίες Ρυθμιστές φόρτισης, Ανεμογεννήτριες, Βάσεις στήριξης φωτοβολταικών
Αυτόνομα φωτοβολταικά συστήματα Υβριδικά φωτοβολταικά συστήματα Διασυνδεδεμένα φωτοβολταικά,
Φωτοβολταικά και ανεμογεννήτριες τιμές προσφορές, αγορά

φωτοβολταϊκά συστήματα Πάρκα,φωτοβολταικα σε στέγες, σπίτια, προιόντα

 

 Αρχική Προϊόντα | Ηλιακά Πάρκα | Επιδοτούμενα προγράμματαΕφαρμογές | Πλεονεκτήματα

 
Φωτοβολταικά προιόντα των έγκυρων, δημοφιλέστερων φωτοβολταικών οίκων σε μοναδικές εκπτωτικές προσφορές. Οικονομοτεχνικές προτάσεις για αυτόνομα και διασυνδεδεμένα φωτοβολταικά συστήματα. Οικονομικές λύσεις για κάθε ανάγκη

 

 

φωτοβολταϊκά συστήματα ΔΕΗ

Φωτοβολταικά σε στέγες

 

Σημαντικά κίνητρα για οικιακούς καταναλωτές με την δημιουργία διασυνδεδεμένων συστημάτων σε φωτοβολταικά και την σύνδεση τους με την ΔΕΗ Δείτε πληροφορίες

 

Πλήρης σειρά οικιακών φωτοβολταικών διασυνδεδεμένων συστημάτων με την ΔΕΗ

Δείτε προσφορές εδώ

 

 

ΔΕΗ-Αιτήσεις σύνδεσης

 φωτοβολταικα σε στέγες

Η αίτηση  εδώ

 

ΔΕΗ-ΓΡΑΦΕΙΑ-ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Πληροφορίες σχετικά με τα γραφεία της ΔΕΗ στις διάφορες περιοχές της Ελλάδας για φωτοβολταικα σε στεγες

Τοπικά γραφεία δεή  εδώ

 

 

Γιατί να μας επιλέξετε;


Προμήθεια εξοπλισμού από τα δημοφιλέστερα εργοστάσια

Πολύ μεγάλη ποικιλία προιόντων και εταιρειών

Επίβλεψη, συντονισμός και υλοποίηση έργων με το "κλειδί στο χέρι"

Εγγύηση χαμηλότερης τιμές της αγοράς στην λιανικής πώλησης προς ιδιώτες*

*Επιστροφή του διπλάσιου ποσού σε περίπτωση που προκύψει επιβεβαιωμένη διαφορά τιμής σε κάποιο προιόν μας

Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση
Τηλ: 210 4314133
Fax: 28210 58014

Αίτημα Προσφοράς
Τιμές & προσφορές δίδονται εγγράφως μέσω email ή φάξ μέσα σε λίγες ώρες ή σε μία εργάσιμη μέρα. Απαραίτητη προυπόθεση είναι να λάβουμε επίσημο αίτημα με την συμπλήρωση της φόρμας επικοινωνίας με τα πλήρη στοιχεία του ενδιαφερομένου.

Υπολογισμό Τιμής

Για υπολογισμό και προσφορά αυτόνομου φωτοβολταϊκού συστήματος απαιτείται να γνωρίζουμε
1.Τις καταναλώσεις σε WATT της κάθε συσκευής που χρησιμοποιείτε ( ψυγείο, ΤV, φωτισμός, κλιματισμός... )
2.Τις ώρες λειτουργίας τους σε ένα 24ωρο ( πχ. 4 ώρες TV, 5 ώρες φωτισμός κλπ)
3.Τις μέρες λειτουργίας ( πχ. μόνο Σαββατοκύριακο ή Χειμώνα - Καλοκαίρι κλπ )
 4.Την εποχή που τα χρησιμοποιείτε ( πχ μόνο το καλοκαίρι ή μόνο το χειμώνα κλπ )
5.Την ακριβή περιοχή τοποθέτησης για να υπολογισθεί το ενεργειακό φορτίο της περιοχής. Συμπληρώστε τα στοιχεία για προσφορά στη φόρμας επικοινωνίας
 
Featured Solar Trends

Solar Energy Star

 

 

Φωτοβολταικών

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

Green peace, ΚΑΕΠ, Helapco

φωτοβολταικα, προιόντα, εκθεση, PHOTOVOLTAIC, φωτοβολταικα, προιόντα, εκθεση,παρκα,ανεμογεννητριες

 

Φωτοβολταικά

Κατάλογος Προϊόντων

Πληροφορίες καταλόγου

ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ

 ... ένα μέλλον που μόλις ξεκίνησε!

 
         

Φωτοβολταικα συστήματα, δεη, Φωτοβολταϊκά πλαίσια, διασυνδεδεμένα, πάρκα

Copyright © 1999 - 2012 eshop.com.gr powered by Greek-Internet-Services